Zapowiedź XIII Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu „Aktualne Problemy w Geodezji Inżynieryjnej” – 29 – 31 marca 2017 r.

Data publikacji: 04.10.2016

Organizatorzy: Wydział Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej, Sekcja Geodezji Inżynieryjnej Stowarzyszenia Geodetów Polskich oraz Komitet Geodezji Polskiej Akademii Nauk zapraszają na kolejną XIII Konferencję Naukowo-Techniczną z cyklu „Aktualne Problemy w Geodezji Inżynieryjnej”, która odbędzie się w Warszawie, w dniach 29 – 31 marca 2017 r.

Konferencja, z udziałem zaproszonych gości zagranicznych, ma na celu przegląd aktualnej sytuacji w zakresie geodezji inżynieryjnej oraz wymianę poglądów i doświadczeń między różnymi ośrodkami naukowo-badawczymi i podmiotami wykonawstwa geodezyjnego, a także wytyczenie kierunków rozwoju geodezji inżynieryjnej w nawiązaniu do trendów światowych.

Z uwagi na interdyscyplinarny charakter geodezyjnych pomiarów inżynieryjnych mile widziani będą przedstawiciele dyscyplin technicznych takich jak: mechanika konstrukcji, geotechnika, budownictwo wodne, budownictwo podziemne, budowa maszyn, górnictwo etc.

Komitet Organizacyjny przewiduje dodatkowo sesję posterową.

Działy tematyczne:

1. Techniki satelitarne w geodezyjnych pomiarach inżynierskich (systemy autonomiczne, systemy hybrydowe).
  2. Instrumentarium i techniki pomiarowe (nowoczesne videotachimetry, odbiorniki GNSS, skanery laserowe, jednostki IMU, sensory pomiarowe itp.).
  3. Monitorowanie konstrukcji znajdujących się pod obciążeniem statycznym i dynamicznym.
  4. Pomiary inżynieryjne w geotechnice, geodynamice, budownictwie podziemnym i górnictwie.
  5. Teleinformatyka w geodezji inżynieryjnej.
  6. Skanowanie laserowe w geodezji inżynieryjnej.
  7. Teoretyczne aspekty geodezyjnych pomiarów inżynieryjnych.
  8. Geodezja inżynieryjna w monitorowaniu zagrożeń konstrukcji inżynierskich i budowlanych

Przewidziane jest również forum dyskusyjne w zakresie standardów technicznych w geodezji inżynieryjnej oraz przepisów prawnych dotyczących geodezyjnych pomiarów inżynierskich

Informacje Organizacyjne:

• Miejsce konferencji: Warszawa – Mała Aula Politechniki Warszawskiej, Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe Boss, ul. Żwanowiecka 20, Warszawa.
  • Rejestracja uczestników przez stronę internetową konferencji.

Rejestracja >>>

• Termin zgłaszania tytułów i streszczeń referatów: 15.12.2016 r.
  • Termin zgłaszania uczestnictwa: 31.12.2016 r.
  • Termin nadsyłania pełnych tekstów referatów: 28.02.2017 r.

Koszty uczestnictwa:

• 1250 zł dla pracowników jednostek naukowych (prosimy o przesłanie oświadczenia jednostki – do pobrania na stronie konferencji, w ramach opłaty: noclegi, wyżywienie, materiały konferencyjne, publikacja jednego artykułu, transport do hotelu, program integracyjny),
  • 1250,00 zł + 23% VAT dla firm komercyjnych,
  • koszt uczestnictwa bez noclegów 1000,00 zł (1000,00 zł + 23% VAT dla firm komercyjnych),
  • koszt uczestnictwa dla doktorantów (limit 10 osób, według kolejności zgłoszeń) 1100,00 zł.
  • Opłatę konferencyjną prosimy kierować na podane poniżej konto:

Stowarzyszenie Geodetów Polskich
Zarząd Główny

ul. Czackiego 3/5

Numer konta: 79 1160 2202 0000 0000 5515 6880
Z dopiskiem: Imię i Nazwisko uczestnika, AGPI 2017

Wszelkie zapytania prosimy kierować na adres elektroniczny konferencji:  gik-apgi@gik.pw.edu.pl

Więcej informacji Komunikat nr 2 >>>

Odwiedź stronę konferencji >>>