Zaproszenie na seminarium nt: „Granice działek ewidencyjnych i budynki w procesach modernizacyjnych oraz tworzeniu i zasilaniu ZSiN”

Data publikacji: 25.01.2017

Sekcja Geodezji, Katastru i Gospodarki Nieruchomościami Stowarzyszenia Geodetów Polskich zaprasza wszystkich zainteresowanych na seminarium nt.: „Granice działek ewidencyjnych i budynki w procesach modernizacyjnych oraz tworzeniu i zasilaniu ZSiN”, które odbędzie 22 lutego 2017 r., w Warszawie Dom Technika NOT, ul. Czackiego 3/5, sala C (V piętro).

W programie:

• Wprowadzenie do seminarium – prof. Andrzej Hopfer – Przewodniczący Sekcji i Stanisław Cegielski – Prezes SGP
  • Pomiar sytuacyjny linii brzegu – stosowanie § 82a Rozporządzenia egib w pracach modernizacyjnych – Ludmiła Pietrzak (SGP)
  • Granice nieruchomości i działek ewidencyjnych w egib – Zenon Marzec – SGP
  • Wiarygodność danych w ewidencji gruntów i budynków – Bogdan Grzechnik – SGP
  • Budynek jako przedmiot ewidencji gruntów i budynków – Mirosław Puzia – WINGiK Katowice
  • Określenie współrzędnych narożników budynków metodą fotogrametryczną z wykorzystaniem algorytmu kompilacyjnego SWSC – Jacek Uchański, Piotr Falkowski – Warszawskie Przedsiębiorstwo Geodezyjne, Robert Krzyżek – AGH Kraków
  • Jednorodność i synchronizacja systemów do prowadzenia PZGiK, w tym egib – możliwość zasilania ZSiN – Dariusz Pręgowski – Powiat Warszawski Zachodni
  • Refleksje nad schematem aplikacyjnym UML danych EGiB – Paweł Pręcikowski, Maciej Maciejonek – Intergraph Polska

Zaproszenie na seminarium >>>

Zgłoszenie (pdf) >>>