Zaproszenie na VI Mistrzostwa Polski Geodetów w Tenisie Stołowym, 20-22 września 2019 roku, Kazimierza Wielka

Data publikacji: 13.09.2019

Zarząd Świętokrzyskiego Oddziału Stowarzyszenia Geodetów Polskich wraz z Kołem SGP w Kazimierzy Wielkiej oraz Kazimierskim Ośrodkiem Sportowym już po raz szósty organizują  Mistrzostwa Polski Geodetów w Tenisie Stołowym. Zawody odbędą się w dniach 20-22 września 2019 r. w Kazimierskim Ośrodku Sportowym w Kazimierzy Wielkiej, przy ul. Kościuszki 13.

Termin: 20-22 września 2019 roku;

Miejsce: Kazimierski Ośrodek Sportowy w Kazimierzy Wielkiej, przy ul. Kościuszki 13;

Program zawodów i karta zgłoszenia do pobrania poniżej w załącznikach.

W ubiegłym roku w zawodach uczestniczyło około 40 zawodniczek i zawodników z województw: kujawsko-pomorskiego, lubelskiego, małopolskiego, mazowieckiego, opolskiego, podkarpackiego, śląskiego, świętokrzyskiego oraz warmińsko-mazurskiego.

Patronat honorowy nad imprezą objęli: Główny Geodeta Kraju Waldemar Izdebski, Prezes Stowarzyszenia Geodetów Polskich Janusz Walo, Wojewoda Świętokrzyski Agata Wojtyszek, Marszałek Województwa Świętokrzyskiego Andrzej Bętkowski, Starosta Kazimierski Jan Nowak oraz Burmistrz Miasta i Gminy w Kazimierzy Wielkiej Adam Bodzioch.

Geodeci będą walczyli w następujących kategoriach:
A – Kobiety – kat. open – bez względu na wiek;
B – Mężczyźni:
1/ kat. open – bez względu na wiek;
2/ kat. I – do 40 lat;
3/ kat. II – 41 do 60 lat;
4/ kat. III – 60 do 70 lat;
5/ kat  IV – powyżej 70 lat.
C  – Gry deblowe pań– kat. open;
D  – Gry deblowe panów – kat. open;
E  – Gry mieszane / miksty/ – kat. open.

Celem imprezy jest popularyzacja tenisa stołowego w środowisku geodetów z terenu województwa i całego kraju, integracja środowiska geodezyjnego z całego kraju oraz promocja województwa świętokrzyskiego.

W turnieju mogą wziąć udział geodeci z całego kraju legitymujący się dyplomem ukończenia szkoły geodezyjnej. Zawody odbywają się na wysokim poziomie dzięki profesjonalnej organizacji kolegów i koleżanek z Kazimierskiego Ośrodka Sportowego oraz dzięki sponsorom, który wspierają działania związane z organizacją zawodów. Mistrzostwa zostaną rozegrane na hali sportowej na profesjonalnych stołach turniejowych do tenisa stołowego i będą oceniane przez wykwalifikowanych sędziów.

Serdecznie zapraszamy do udziału wszystkich geodetów, którzy chcą poczuć adrenalinę rywalizacji!

Lucjan Średnicki
Sekretarz Świętokrzyskiego Oddziału SGP
telefon: 504 135 311

Załączniki:

Program zawodów (pdf) >>>

Karta zgłoszenia (pdf) >>>

Na zdjęciu: Uczestnicy rozgrywek – 2018 r.

P.I.