VIII Ogólnopolskie Sympozjum Geoinformacyjne – komunikat nr 3

Data publikacji: 17.06.2015

VIII Ogólnopolskie Sympozjum Geoinformacyjne n. t.: „Współczesne technologie geoinformacyjne w modelowaniu przestrzeni” odbędzie się w dniach 17 – 18 września 2015 r. w Warszawie i w Serocku.

Biorąc pod uwagę duże zainteresowanie VIII Ogólnopolskim Sympozjum Geoinformacyjnym miło nam poinformować, że organizatorzy zdecydowali się przedłużyć termin składania propozycji referatów w postaci prezentacji i posterów do 25 czerwca 2015 r. Jednocześnie przypominamy, że zgłoszenia i opłaty w obniżonej cenie dokonywać można do 30 czerwca 2015. Szczegóły można znaleźć w komunikacie 3.

Sympozjum obejmie szeroką tematykę dotyczącą m.in. spójnego modelowanie informacji sytuacyjnej i wysokościowej, standardów geoinformacyjnych w zakresie modelowania informacji geograficznej, integracji opracowań fotogrametrycznych, teledetekcyjnych i kartograficznych, metod i algorytmów automatycznego modelowania 3D, a także analiz i wizualizacji danych 3D. Ogólnopolskie Sympozjum Geoinformacyjne organizowane jest co 2 lata przez jedno ze stowarzyszeń związanych z geodezja i kartografią i wybraną jednostkę naukową. Za każdym razem konferencja ta gromadzi wielu uczestników środowisk akademickich, administracji oraz przedsiębiorców. W tym roku Sympozjum organizowane jest przez Polskie Towarzystwo Fotogrametrii i Teledetekcji oraz Wydział Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej wraz z Komitetem Geodezji PAN, Komisja Fotogrametrii, Teledetekcji, Kartografii i SIP oraz Zarządem Głównym Stowarzyszenia Geodetów Polskich we współpracy z Komisją Geoinformatyki Polskiej Akademii Umiejętności, Stowarzyszeniem Kartografów Polskich, Oddziałem Teledetekcji i Geoinformatyki Polskiego Towarzystwa Geograficznego oraz Oddziałem Kartograficznym Polskiego Towarzystwa Geograficznego.

Komunikat nr 3 >>>