XLV Olimpiada Wiedzy Geodezyjnej i Kartograficznej zakończona

Data publikacji: 17.04.2023

XLV Olimpiada Wiedzy Geodezyjnej i Kartograficznej przeszła do historii. Zmagania odbywały się w dniach 13-15 kwietnia 2023 r. w Zespole Szkół Budowlanych w Bydgoszczy. W etapie międzyszkolnym udział wzięło 75 uczniów z 25 szkół kształcących w zawodzie technik geodeta. W sobotę 15 kwietnia odbył się etap centralny i uroczyste zakończenie. Do etapu centralnego zakwalifikowało się 20 uczestników z czego 11 przystąpiło do finału. Spośród finalistów wyłoniono 3 laureatów i 8 finalistów. Tytuł finalisty uzyskało też 6 uczestników etapu centralnego, którzy osiągnęli minimum 40% maksymalnej do zdobycia liczby punktów.

Laureatami zostali:

1. Wiktoria Graczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 „Budowlanka” w Zielonej Górze.
  2. Paweł Putko z Zespołu Szkół Budowlano-Geodezyjnych w Białymstoku.
  3. Stanisław Grzybek z Technikum Geologiczno-Geodezyjno-Drogowego w Warszawie.

Wiktoria Graczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 „Budowlanka” w Zielonej Górze – I miejsce.

Paweł Putko z Zespołu Szkół Budowlano-Geodezyjnych w Białymstoku – II miejsce

Stanisław Grzybek z Technikum Geologiczno-Geodezyjno-Drogowego w Warszawie – III miejsce

Zwycięstwo drużynowe odniosły zespoły z:

1. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 „Budowlanka” w Zielonej Górze.
  2. Zespołu Szkół Budowlano-Geodezyjnych w Białymstoku.
  3. Technikum Geologiczno-Geodezyjno-Drogowego w Warszawie.

Zwycięskie szkoły

Olimpiada przebiegła w serdecznej atmosferze i zdrowej rywalizacji a laureaci, finaliści, trzy zwycięskie szkoły oraz szkoła organizator otrzymali cenne nagrody i upominki.

Uczestnicy XLV Olimpiady Wiedzy Geodezyjnej i Kartograficznej

Organizacja Olimpiady jak i wręczenie nagród było możliwe dzięki dotacji MEiN oraz sponsorom, z których należy wymienić Stowarzyszenie Geodetów Polskich, Głównego Geodetę Kraju, firmy: Karnowski-Recykling, Leica, Softline, Akademia UAV, ESRI Polska, OPEGIEKA, oraz Prezydenta Miasta Bydgoszcz, Wojewodę Kujawsko-Pomorskiego, Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego, powiat Żniński i inne, które wraz z logotypami przedstawiamy na zdjęciu.

Organizatorzy, patroni, sponsorzy XLV Olimpiady Wiedzy Geodezyjnej i Kartograficznej

W najbliższym czasie zamieścimy galerię zdjęć.

Do pobrania pełne wyniki:

XLV Olimpiady Wiedzy Geodezyjnej i Kartograficznej wyniki finał >>>

XLV Olimpiady Wiedzy Geodezyjnej i Kartograficznej wyniki indywidualne >>>